Lcr Regenerans® baktérium
a női intim egészségért!

Egyes probiotikus baktériumokat kifejezetten a női egészség szolgálatára „edzenek”. A Lactobacillus c. rhamnosus (Lcr35®) baktérium törzset egy különleges, egyedi technológiával arra képezik ki, hogy a lehető leghasznosabb legyen az intim egészség megőrzése érdekében.

Ma már tudjuk, hogy a nők egészséges hüvelyi mikroflórájának nagyon komoly védelmi szerepe van. Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt a védelmező bakteriális flórát meg tudjuk őrizni, melyben a lactobacillus nemzetség fajainak jelenléte a meghatározó.

Lcr RegeneransA laktobacillusok tejsavat termelnek, amely csökkenti a hüvely pH értékét, és – többek között – ezzel is akadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok túlzott mértékben elszaporodjanak a nyálkahártyán. A lactobacillusok által őrzött védelmi vonal meggyengülhet, ha egy-egy betegség lép fel, vagy antibiotikus kezelés alatt állunk.

Az Lcr35® baktérium törzs a Lactobacillus rhamnosus faj egyik speciális baktérium törzse, amelyet a nőgyógyászat már nagyon hosszú ideje alkalmaz. Ezek a baktériumok csökkentik a hüvelyi fertőzések kockázatát és gyakoriságát, valamint segítenek elkerülni a fertőzés kiújulását az antibiotikumos vagy a gombaellenes szerek alkalmazását követően.

A normál hüvelyflóra regeneráció elősegítése érdekében az Lcr35® baktérium törzset a gyártási folyamat során különleges, egyedi technikával „edzik”.

Az edzési folyamat lehetővé teszi, hogy az Lcr35® jelentősen több tejsavat termeljen, mint a nem-edzett ’átlagos’ tejsavbaktériumok. A termelt tejsav döntő többsége pontosan olyan (L-módosulat) formában van jelen, amely természetes módon is előfordul a hüvelyben.

Bizonyos körülmények között előfordul azonban, hogy a hüvelyi hám sérült vagy esetleg sorvadt is lehet. Ez bekövetkezhet tamponhasználat miatt vagy egyszerűen a változó kor beköszöntével. Tejsavbaktérium viszont csak akkor tud szaporodni a hüvelyben, ha az ehhez szükséges tápanyag, a glikogén, rendelkezésre áll. Sérült hüvelyi hám esetén viszont nem áll rendelkezésre glikogén, azaz a szükséges hüvelyi flóra sem tud természetes módon felépülni és fennmaradni. Ezért fontos, hogy a tejsav-termelő baktériumok mellett jelen legyen olyan anyag (prebiotikum) amely segíti a baktériumok növekedését, még sérült hám esetében is.

In vitro és in vivo körülmények között is az egyik leghatékonyabb lactobacillus törzs, az Lcr35® egy 6 hónapos megfigyeléses humán klinikai vizsgálat eredményei alapján jelentősen csökkentette a visszatérő hüvelyi fertőzések kockázatát is. Ez a szabadalommal védett baktérium törzs és az általa előállított hatóanyag is ismert és elismert természetes módszer, ezért ajánlható minden nő számára, akik ezáltal hatékony és biztonságos eszköz birtokába kerülhetnek és felvehetik a harcot a kellemetlen tünetekkel.

Felhasznált irodalom

  • 1. Kern A.M., Bohbot J.M., Cardot J.M.. Preventive treatment of vulvovaginal candidiasis with a vaginal probiotic (Gynophilus®-Lcr Regenerans®): results of the Candiflore observational study. La Lettre au Gynécologue n°370 mars 2012
  • 2. Petricevic, L., Witt, A., 2008. The role of Lactobacillus casei rhamnosus Lcr35 in restoring the normal vaginal flora after antibiotic treatment of bacterial vaginosis. BJOG 115, 1369–1374. doi:10.1111/j.1471-0528.2008.01882.x
  • 3. Ribaudi I. Teixidor, Cendra C. Carceller, Espinos M. Twose An Exploratory Pilot Study on the Effects of Lactobacillus casei Subspecies rhamnosus Döderlein on the vaginal pH, Discomfort and Symptoms induced by Recurrent Mycosis and other Etiologies. Genesis N°167 - Mai 2012
  • 4. Coudeyras, S., Jugie, G., Vermerie, M., Forestier, C., 2008. Adhesion of Human Probiotic Lactobacillus rhamnosus to Cervical and Vaginal Cells and Interaction with Vaginosis-Associated Pathogens. Infect Dis Obstet Gynecol 2008. doi:10.1155/2008/549640

 

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


Az intim higiénia alapszabályai

A hölgyek egymás között gyakran megosztják a különböző sminkelési, hajápolási illetve bőrápolási problémáikat, tapasztalataikat. De az életük egyik legfontosabb területéről sajnos csak nagyon kevesen vallanak nyíltan.

A bélflóra és a terhesség alatti hízás

A spanyolországi Valenciában 50 várandós nő vizsgálata kimutatta, hogy a terhesség alatt túlzott súlyfelesleget felszedő nők bélcsatornájában több az Escherichia coli és kevesebb a bifidobaktérium, mint a normálisan gyarapodó nőkében.

A hüvely mikrobiológiája

A normál hüvelyflóra összetevői hormonálisan aktív felnőtt nő esetében: Lactobacillus (Döderlein pálcikák), koaguláz negatív Staphylococcusok, Staphylococcus aureus, Peptostreptococcus, Bacteriodes, Eubacterium, Veillonella …

Ki volt Albert Döderlein?

A gyarapodó immunológiai ismereteknek hála az 1890-es évek végén rájöttek, hogy egyes baktériumok jelenléte védelmet nyújt más ártalmasabb mikrobákkal szemben. Ilyeneket talált Döderlein a hüvely váladékában, később róla nevezték el.

A tamponhasználat szabályai

A modern tamponok a század elején jelentek meg és jelentősen fejlődnek továbbra is. A korszerű termékeket természetes anyagokból készítik, ám a fejlett technológiának köszönhetően már emberi kéz érintése nélkül.

A terhesség alatt szedett probiotikum

Finn kutatók arról számoltak be a British Journal of Nutrition hasábjain, hogy a probiotikus étrend-kiegészítés több mint 60%-kal csökkentette a terhességi diabetesz előfordulását és ezenkívül kevesebb túlságosan nagy magzat született.

Amit a hüvelyflóráról tudni kell

Szervezetünk természetes üregei általában nem csíramentesek, így a hüvely is baktériumtelepeknek nyújthat menedéket. A természetes körülmények között itt élő mikroorganizmusok azonban távolról sem veszélyesek …

A hüvelygomba okai

A gombás eredetű hüvelyfertőzés sajnos nagyon gyakori megbetegedés: statisztikai adatok szerint a nők háromnegyede legalább egyszer megtapasztalja. De vajon melyek az ilyen jellegű fertőzések kialakulásának okai?

A Candida gomba és a probiotikumok

A probiotikumok sokkal szélesebb területen alkalmazhatók és hasznosak, mint egyszerűen csak a bélrendszer egészségének javítása vagy az emésztés rendbe tétele: nagyon hatásosak a Candida albicans prevenciójában.

Candida gombás fertőzés

Az alábbiakban számtalan magyarázatot és kutatási anyagot gyűjtöttünk össze a probiotikumok prevenciós és reverzibilis hatásáról a candida esetében. Ezeket az anyagokat a világ legnevesebb egészségügyi íróinak munkáiból állítottuk össze.

Hüvelygomba kezelése otthon

Manapság egyre több nő küzd hüvelygomba-fertőzéssel, amely a hüvely környékén hirtelen jelentkező viszketéssel jár és amelyhez szeméremtesti égés, közösülési fájdalom is társulhatnak. De vajon mit lehet tenni házilag? Létezik otthoni gyógymód?