A hüvelygomba kezelése vény nélkül, természetes gyógymódokkal

"Hüvelygomba? Á, én inkább természetes gyógymódokkal próbálkozom" - gondolja sok nő, mivel a kellemetlen tünetek miatt nem szívesen fordul szakorvoshoz. Cikkünkben ezúttal átnézzük a legelterjedtebb természetes gyógymódokat és hatóanyagokat.

Grapefruit cseppek, grapefruitmag-kivonat

A grapefuit számos bioflavonidot (naringin, isonaringin, poncirin, nringenin, rhoifolin) tartalmaz. Ezek az aktív anyagok hozzátapadnak a sejthártyához és megakadályozzák az aminosavak felvételét. Ez lehetővé teszi olyan anyagok elterjedését a sejthártyában, ami inaktiválja (semlegesíti) a kórokozókat. A grapefruitot (cseppek, magkivonat vagy természetes formájában) - amit szervezetünk jobban tud tolerálni, mint a gombaellenes gyógyszereket - candidiasis (gombás fertőzés egy típusa) kezelésére használják.

Fokhagyma

Régóta ismert a fokhagyma tradicionális gyógyító hatása fertőzések esetén. A friss és a fagyasztva szárított fokhagyma esetében antimikróbás hatást mutattak ki számos baktériummal, vírussal és gombával szemben, beleértve a Candida albicans-t is.

Kamilla

Candida-fertőzés kiegészítő kezeléseként többen is használnak kamilla-oldatot, a fertőzött terület égő, viszkető érzésének csökkentése érdekében.

Teafaolaj

A teafaolaj gombaölő tulajdonságú illóolaj, az ezzel átitatott tamponnal a hüvelyben levő gombákra lehet hatást gyakorolni.

Amit sokan elfelejtenek, amikor természetes gyógymódokkal próbálkoznak

Azoknak, akik természetes anyagokkal, ülőfürdővel próbálják a hüvelygombát kezelni, két dologról nem szabad elfeledkezniük:

1) A partner kezelése

Bár a férfiaknál a gombás fertőzések nem okoznak panaszt, a szexuális kapcsolatból adódóan szerepük lehet a betegség kialakulásában illetve a tünetek visszatérésében. A sikeres gyógyulás alapfeltétele - bizonyos esetekben - az, hogy ne csak a nő, hanem partnere is megfelelő kezelésben részesüljön.

2) A természet adta védelem: hüvelyflóra

Vény nékül természetes gyógymód segítségévelHa valami miatt a hüvelyflóra egyensúlya felborul, a gomba elszaporodhat. Éppen ezért a gombaellenes kezelés kiegészítéseként ne feledkezzünk meg a hüvelyflóránk egyensúlyának helyreállításáról sem.

Erre különösen ajánlott a vény nélkül kapható GynOphilus hüvelykapszula, amely Döderlin- bacillusokat tartalmaz. Ezek az ún. "jótékony" bacillusok a hüvelyflóra természetes alkotóelemei. Működésük során tejsavat termelnek, amely savas kémhatású anyag. Így A pH csökkentésével (visszaállítva a hüvely természetes, savas vegyhatását) hatnak az egészséges hüvelyflóra helyreállítására és fenntartására.

Fontos! Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy a természetes gyógymódok nem helyettesíthetik a szakorvosi vizsgálatot és kezelést. Bár kellemetlennek érezhetjük felkeresni nőgyógyászunkat, a pontos diagnózis felállításához, a megfelelő kezelés kiválasztásához szükség van szakorvosi vizsgálatra. Ha másért nem is, mint a kellemetlen szövődmények elkerülése érdekében győzzük le félelmünket!

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


Candida diéta

Candida diéta alkalmazása olyan esetekben merülhet fel, amikor szervezetünkben túlszaporodott a Candida gomba. A problémát az okozza, ha a Candida gomba túl nagy mennyiségben van jelen, így felborulhat a szervezetünk egyensúlya.

A Candida gomba és a probiotikumok

A probiotikumok sokkal szélesebb területen alkalmazhatók és hasznosak, mint egyszerűen csak a bélrendszer egészségének javítása vagy az emésztés rendbe tétele: nagyon hatásosak a Candida albicans prevenciójában.

Candida gombás fertőzés

Az alábbiakban számtalan magyarázatot és kutatási anyagot gyűjtöttünk össze a probiotikumok prevenciós és reverzibilis hatásáról a candida esetében. Ezeket az anyagokat a világ legnevesebb egészségügyi íróinak munkáiból állítottuk össze.

Hüvelygomba kezelése otthon

Manapság egyre több nő küzd hüvelygomba-fertőzéssel, amely a hüvely környékén hirtelen jelentkező viszketéssel jár és amelyhez szeméremtesti égés, közösülési fájdalom is társulhatnak. De vajon mit lehet tenni házilag? Létezik otthoni gyógymód?

A hüvelygomba okai

A gombás eredetű hüvelyfertőzés sajnos nagyon gyakori megbetegedés: statisztikai adatok szerint a nők háromnegyede legalább egyszer megtapasztalja. De vajon melyek az ilyen jellegű fertőzések kialakulásának okai?

Candida étrend

A Candida diéta megkezdése előtt minden esetben kérje ki háziorvosa, belgyógyásza illetve nőgyógyásza véleményét a diéta elkezdésének szükségességéről, lehetséges hatásairól és kockázatairól!