Keresés
Keresztnevem:
E-mail címem:

Referencia patikáink

Nyitólap » Információk » A hüvelygomba kezelése vény nélkül természetes gyógymódokkal

A hüvelygomba kezelése vény nélkül,
természetes gyógymódokkal

"Hüvelygomba? Á, én inkább természetes gyógymódokkal próbálkozom" - gondolja sok nő, mivel a kellemetlen tünetek miatt nem szívesen fordul szakorvoshoz. Cikkünkben ezúttal átnézzük a legelterjedtebb természetes gyógymódokat és hatóanyagokat.

Grapefruit cseppek, grapefruitmag-kivonat

A grapefuit számos bioflavonidot (naringin, isonaringin, poncirin, nringenin, rhoifolin) tartalmaz. Ezek az aktív anyagok hozzátapadnak a sejthártyához és megakadályozzák az aminosavak felvételét. Ez lehetővé teszi olyan anyagok elterjedését a sejthártyában, ami inaktiválja (semlegesíti) a kórokozókat. A grapefruitot (cseppek, magkivonat vagy természetes formájában) - amit szervezetünk jobban tud tolerálni, mint a gombaellenes gyógyszereket - candidiasis (gombás fertőzés egy típusa) kezelésére használják.

Fokhagyma

Régóta ismert a fokhagyma tradicionális gyógyító hatása fertőzések esetén. A friss és a fagyasztva szárított fokhagyma esetében antimikróbás hatást mutattak ki számos baktériummal, vírussal és gombával szemben, beleértve a Candida albicans-t is.

Kamilla

Candida-fertőzés kiegészítő kezeléseként többen is használnak kamilla-oldatot, a fertőzött terület égő, viszkető érzésének csökkentése érdekében.

Teafaolaj

A teafaolaj gombaölő tulajdonságú illóolaj, az ezzel átitatott tamponnal a hüvelyben levő gombákra lehet hatást gyakorolni.

Amit sokan elfelejtenek, amikor természetes gyógymódokkal próbálkoznak

Azoknak, akik természetes anyagokkal, ülőfürdővel próbálják a hüvelygombát kezelni, két dologról nem szabad elfeledkezniük:

1) A partner kezelése

Bár a férfiaknál a gombás fertőzések nem okoznak panaszt, a szexuális kapcsolatból adódóan szerepük lehet a betegség kialakulásában illetve a tünetek visszatérésében. A sikeres gyógyulás alapfeltétele - bizonyos esetekben - az, hogy ne csak a nő, hanem partnere is megfelelő kezelésben részesüljön.

2) A természet adta védelem: hüvelyflóra

Vény nékül természetes gyógymód segítségévelHa valami miatt a hüvelyflóra egyensúlya felborul, a gomba elszaporodhat. Éppen ezért a gombaellenes kezelés kiegészítéseként ne feledkezzünk meg a hüvelyflóránk egyensúlyának helyreállításáról sem.

Erre különösen ajánlott a vény nélkül kapható GynOphilus hüvelykapszula, amely Döderlin- bacillusokat tartalmaz. Ezek az ún. "jótékony" bacillusok a hüvelyflóra természetes alkotóelemei. Működésük során tejsavat termelnek, amely savas kémhatású anyag. Így A pH csökkentésével (visszaállítva a hüvely természetes, savas vegyhatását) hatnak az egészséges hüvelyflóra helyreállítására és fenntartására.

Fontos! Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy a természetes gyógymódok nem helyettesíthetik a szakorvosi vizsgálatot és kezelést. Bár kellemetlennek érezhetjük felkeresni nőgyógyászunkat, a pontos diagnózis felállításához, a megfelelő kezelés kiválasztásához szükség van szakorvosi vizsgálatra. Ha másért nem is, mint a kellemetlen szövődmények elkerülése érdekében győzzük le félelmünket!

Amit a hüvelyflóráról tudni kell

intimflora.hu Régen úgy tartották, hogy a hüvely saját öntisztító folyamatával gondoskodik a megfelelő intim higiéniáról, sőt, azt tartották helyesnek, ha a menstruáló nők nem is fürödtek...

Probiotikum terhesség alatt

intimflora.hu Egy finnországi egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a terhesség korai szakában a probiotikumok adása hogyan befolyásolta a terhességi diabétesz gyakoriságát ...

Lactobacillus Lcr35

intimflora.huHogy megértsük, miért sikertelen gyakorta a hüvelyi fertőzések kezelése, tekintsük át az egészséges és a betegségek hatására megváltozott hüvelyflóra élettani sajátosságait....

Candida gombás fertőzés

Candida gombás fertőzésSzámtalan magyarázatot, vizsgálati eredményt, kutatási anyagot gyűjtöttünk össze a probiotikumok prevenciós és reverzibilis hatásáról a candida esetében...

A viszkető hüvely

intimflora.hu A hüvelyi (szeméremtesti) viszketés - mint tünet - mögött leggyakrabban valamilyen fertőzés áll. A fertőzés egyéb tünetei (pl. hüvelyfolyás, csípő érzés) ...

Keresztnevem:

E-mail címem: