Candida gombás fertőzés

Az alábbiakban számtalan magyarázatot, vizsgálati eredményt, valamint kutatási anyagot gyűjtöttünk össze a probiotikumok prevenciós és reverzibilis hatásáról a candida esetében. Ezeket az anyagokat a világ legnevesebb egészségügyi íróinak munkáiból állítottuk össze.

A candida gombás fertőzés és a probiotikumok – nemzetközi kitekintés

candida gombás fertőzésGyakran előfordul, hogy egyszerűen nem lehet a gyermekeket a „4-A”- betegségből (Asztma, Allergia, Autizmus, ADHD /Attention Deficit Hyperactivity Disorder – figyelemhiányos hiperaktivitás zavar/ ) meggyógyítani anélkül, hogy először a bél diszbiózisának (diszbakteriózis, az ember  normál baktériumflórájának kóros irányba történő megváltozása a bélben, hüvelyben vagy a bőrön. A diszbiózis oka általában a patogén baktériumok, gombák, vagy paraziták túlzott elszaporodása, melynek meggyógyítása lehetővé teszi számos kóros állapot rendezését, mint pl. a Candida túlburjánzást, áteresztő ’lyukas’ bél szindrómát, krónikus hasmenést, krónikus bélgyulladást és a tápanyag felszívódási zavart. A probiotikumok hozzájárulnak az emésztés rendben tartásához és kontroll alatt tudják tartani a bélflóra diszbiózisát, valamint a candidiát. A probiotikumok igen fontosak azon gyermek számára, akiknek gyakran kell szedni antibiotikumokat. (Healing the New Childhood Epidemics: Autism, ADHD, Asthma, and Allergies: The Groundbreaking Program for the 4-A Disorders by Kenneth Bock)

Az antibiotikumok alkalmazása során a vaginában megváltozik a flóra, ami a candida burjánzásának kedvező állapotot teremt. Az antibiotikumok alkalmazásánál csökken az összes, beleértve a hasznos és káros baktériumok jelenléte a hüvelyben, így a jótékony tejsavtermelő baktériumok, a Lactobacillusok száma is. Az antibiotikumok a probiotikum populációt lecsökkentik, és ezáltal a hüvely pH értéke növekszik, mivel a tejsav nem érkezik a Lactobacillustól, ami alacsonyan tartaná a pH értéket. Így nincs, ami a Candida elszaporodását megakadályozza. A legismertebb Candida elszaporodását gátló probiotikus baktérium a lactobacillus acidophilus. A tudományos társadalom számos kutatást végzett az elmúlt években, hogy minél jobban megismerjük a probiotikumok működését, valamint, hogy meg tudják határozni melyik probiotikum a leghatásosabb
- The Digestive Awareness Diet: You Are HOW You Eat by John K. Pollard

Igazából soha nem lehet megszabadulni a „káros” baciktól, de egyensúlyban lehet őket tartani a „hasznos-jó” baktériumokkal, úgy, hogy kialakítjuk velük az egészséges környezetet, ami elősegíti a normál emésztést, erősíti az immunitást és harcba száll a candida túlburjánzása ellen.
- The 150 Healthiest Foods on Earth: The Surprising, Unbiased Truth About What You Should Eat and Why by Jonny Bowden, Ph.D., C.N.S.

A probiotikus baktérium kedvezően módosítja a bél mikroflórájának egyensúlyát, megakadályozza a káros baktériumok terjeszkedését, hozzájárulnak az jól működő emésztéshez, felerősítik az immunfunkciókat és növelik a gyulladással szembeni ellenállást. A probiotikumok enzimeket is termelnek, amik segítenek lebontani és megemészteni a tej termékeket mint, például a tejben lévő laktózt ( tejcukor).
- The Most Effective Natural Cures on Earth: The Surprising, Unbiased Truth about What Treatments Work and Why by Jonny Bowden, Ph.D., C.N.S.

A probiotikumok a bélben B vitaminokat és zsírsavakat termelnek, és védenek az élesztő gombák elszaporodásától, valamint egyéb más majdnem végtelen számú bakteriális továbbá vírusos kórokozóktól. A candida a hüvely mellett a bélben szaporodik el általában és természetesen ártalmatlan, amíg az egyensúlyi állapot fennmarad.
- Healing the New Childhood Epidemics: Autism, ADHD, Asthma, and Allergies: The Groundbreaking Program for the 4-A Disorders by Kenneth Bock

Forrás: Natural News

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


Candida diéta

Candida diéta alkalmazása olyan esetekben merülhet fel, amikor szervezetünkben túlszaporodott a Candida gomba. A problémát az okozza, ha a Candida gomba túl nagy mennyiségben van jelen, így felborulhat a szervezetünk egyensúlya.

A Candida gomba és a probiotikumok

A probiotikumok sokkal szélesebb területen alkalmazhatók és hasznosak, mint egyszerűen csak a bélrendszer egészségének javítása vagy az emésztés rendbe tétele: nagyon hatásosak a Candida albicans prevenciójában.

Hüvelygomba kezelése otthon

Manapság egyre több nő küzd hüvelygomba-fertőzéssel, amely a hüvely környékén hirtelen jelentkező viszketéssel jár és amelyhez szeméremtesti égés, közösülési fájdalom is társulhatnak. De vajon mit lehet tenni házilag? Létezik otthoni gyógymód?

Hüvelygomba kezelése vény nélkül

Hüvelygomba? Á, én inkább természetes gyógymódokkal próbálkozom - gondolja sok nő, mivel a kellemetlen tünetek miatt nem szívesen fordul szakorvoshoz. Cikkünkben sorra vesszük a legelterjedtebb természetes gyógymódokat.

A hüvelygomba okai

A gombás eredetű hüvelyfertőzés sajnos nagyon gyakori megbetegedés: statisztikai adatok szerint a nők háromnegyede legalább egyszer megtapasztalja. De vajon melyek az ilyen jellegű fertőzések kialakulásának okai?

Candida étrend

A Candida diéta megkezdése előtt minden esetben kérje ki háziorvosa, belgyógyásza illetve nőgyógyásza véleményét a diéta elkezdésének szükségességéről, lehetséges hatásairól és kockázatairól!