Candida gomba –
hogyan segíthetnek a probiotikumok?

A probiotikumok sokkal szélesebb területen alkalmazhatók és hasznosak, mint egyszerűen csak a bélrendszer egészségének javítása vagy az emésztés rendbe tétele: nagyon hatásosak a Candida albicans prevenciójában. Mindenkiben megtalálható a Candida albicans, amely egy élesztőgomba típus. Alaphelyzetben a Candida az egészségesen működő szervezet és a probiotikumok által kontroll alatt van tartva.

 

candidaSúlyosan leromlott általános állapotban, daganatos megbetegedésekben, fertőzésekben vagy bármi okból bekövetkezett immunhiányos állapotban azonban a Candida elszaporodhat, gomba szepszis alakulhat ki. A candida fertőzés kialakulásának oka elsősorban az antibiotikumok szedése, mely nemcsak a kórokozó baktériumokra hat, hanem kiírtja mind a hasznos mind pedig a káros baktériumokat a szervezetből és a hüvely pH egyensúlyának eltolódásához vezet. Ez lehetővé teszi az élesztőgombák megtelepedését és betegség kialakulását.

candidaEgészséges állapotban a probiotikus baktériumok kontrollálják a Candida szájban történő kialakulását, főleg az idősebb emberek esetében, ahol ez jelentős gond. A probiotikumok egzakt Candida gátló működési mechanizmusai nem teljesen tisztázottak, ugyanakkor néhány vizsgálat kimutatta, hogy a probiotikumok képesek hidrogén peroxid termelésére, ami fontos szerepet játszik a Candidával szembeni védelemben, illetve több más összetett mechanizmus is részt vesz a Candida visszaszorításában.

Az élesztőgomba-fertőzés, ami a Candida albicans baktérium túlburjánzása és az érintett területei: a száj, a belek és a vagina, általában a hölgyeknél előforduló probléma. A Candida túlburjánzása számos tünetet okozhat, mint például hüvelyi viszketés, kipirosodás, fehérfolyás, valamint fájdalmas közösülés. A bélben és hüvelyben lévő probiotikumok képesek meggátolni a Candida fertőzés kialakulását.

 

Forrás: Natural News

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


Candida gombás fertőzés

Az alábbiakban számtalan magyarázatot és kutatási anyagot gyűjtöttünk össze a probiotikumok prevenciós és reverzibilis hatásáról a candida esetében. Ezeket az anyagokat a világ legnevesebb egészségügyi íróinak munkáiból állítottuk össze.

Hüvelygomba kezelése otthon

Manapság egyre több nő küzd hüvelygomba-fertőzéssel, amely a hüvely környékén hirtelen jelentkező viszketéssel jár és amelyhez szeméremtesti égés, közösülési fájdalom is társulhatnak. De vajon mit lehet tenni házilag? Létezik otthoni gyógymód?

Hüvelygomba kezelése vény nélkül

Hüvelygomba? Á, én inkább természetes gyógymódokkal próbálkozom - gondolja sok nő, mivel a kellemetlen tünetek miatt nem szívesen fordul szakorvoshoz. Cikkünkben sorra vesszük a legelterjedtebb természetes gyógymódokat.