Uszodai fertőzések megelőzése

A jó idő megjelenésével lassan elindul a strandszezon, ebben az időszakban gyakrabban jelentkeznek hüvelyfertőzések, hüvelygyulladások, ezért a hölgyeknek különösen figyelniük kell a hüvelyflóra védelmére, illetve a fertőzések megelőzésére.

Hogyan védekezzünk az uszodai fertőzések ellen?

Strandokon, fürdőkben, uszodákban jobban ki van téve a hüvelyflóra a különböző fertőzéseknek. Több praktika is létezik a fertőzések elkerülésére, melyek alkalmazásával lecsökkenthetjük vízparti kellemetlenségek megjelenését:

  • Tanácsos két fürdőruha bekészítése, egyet fürdésre egyet napozásra, ezzel kizárhatjuk, a vizes fürdőruhát mint kockázati tényezőt, amely a hüvelyi egyensúly felbomlását okozhatja.
  • Úszás / fürdőzés után ajánlott letusolni, megtörölközni, száraz ruhát felvenni.

Uszodai fertőzések megelőzése Protexin Gynophilus hüvelykapszulával

Probiotikum az uszodai fertőzések elkerülésére

A házi módszereken túl ajánlott probiotikum használata is, amely a fertőzések megelőzésére illetve a már kialakult panaszok végleges megszüntetésére is megoldást jelent. Köztudott, hogy a hüvelyben különböző típusú baktériumok élnek (Döderlein flóraként ismertek); normál körülmények között a tejsavbaktériumok az ún. Lactobacillusok vannak jelen a legnagyobb számban. A tejsavbaktériumok tejsavat termelnek, amely a hüvely normál, alacsony pH-értékének (pH 3,8 – 4,5) fenntartásáért felel. Többek között ez a savas közeg akadályozza meg a kórokozó baktériumok elszaporodását. Ha a tejsavbaktériumok száma lecsökken, és a pH-szint megemelkedik (lúgos irányba tolódik), megbomlik a hüvelyflóra, azaz a hüvely baktérium-egyensúlya, és elszaporodnak az úgynevezett káros baktériumok. Ekkor a hölgyek fogékonyabbak a női fertőzésekre, ezért ezeknél a hölgyeknél, célszerű már a strandolás előtt a megelőzésre gondolni.

 

Gynophilus probiotikus hüvelykapszula az uszodai fertőzések ellen

A Gynophilus probiotikus hüvelykapszula természetes összetevőinek segítségével képes fenntartani és helyreállítani a hüvelyflóra természetes egyensúlyát, ezáltal megszűnnek a kellemetlen panaszok. Minden kapszula egy milliárd, élő, probiotikus jótékony tejsavbaktériumot tartalmaz prebiotikummal, ami hozzájárul a jótékony baktériumok szaporodásához, így a hüvely normál egyensúlya és védekezőképessége helyreáll.

Ismerje meg a Gynophilus hüvelykapszulát >>

Ne hagyja, hogy gondtalan strandolást beárnyékolják a kellemetlen tünetek, állítsa helyre természetesen a hüvelyflóra egyensúlyát.

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


Új lehetőség a hüvelyi és húgyúti fertőzések kezelésében

A bakteriális hüvelyfertőzés nagyon gyakori megbetegedés és különböző súlyosságú tüneteket okozhat. Mivel általában nem alakulnak ki a klasszikus hüvelygyulladás tünetei, ezért használatos a vaginitis helyett a vaginosis kifejezés e betegségre.

A bakteriális hüvelyfertőzés

A bakteriális hüvelyfertőzés nagyon gyakori megbetegedés és különböző súlyosságú tüneteket okozhat. Mivel általában nem alakulnak ki a klasszikus hüvelygyulladás tünetei, ezért használatos a vaginitis helyett a vaginosis kifejezés e betegségre.

A hüvelyfolyás

A hüvelyfolyás (fluor genitalis) természetes jelenség, hiszen a hüvelyből élettani körülmények között is ürül váladék, amely kis mennyiségű, színtelen, áttetsző. A hüvelyváladék sűrűsége a menstruációs ciklus folyamán folyamatosan változik.

Viszkető hüvely

A viszkető hüvely komoly betegségek tünete is lehet. Sok nő próbálkozik otthoni kezelésekkel, azonban tekintettel arra, hogy a tünetet többféle kórokozó okozhatja, a diagnózis felállítása minden esetben szakorvosi feladat.

Uszodai fertőzések megelőzése

A hüvely védekező rendszere összetett és hatékonyan védi a hüvelyt a fertőzésekkel szemben. A havonként jelentkező menstruációs vérzés megváltoztatja a hüvelyi pH-t (vegyhatást) és gazdag táptalajt jelent a potenciális kórokozók számára.