Új lehetőség a hüvelyi és húgyúti fertőzések kezelésében

A hüvely védekező rendszere összetett és általában hatékonyan védi a hüvelyt a fertőzésekkel szemben. A havonként jelentkező menstruációs vérzés megváltoztatja a hüvelyi pH-t (vegyhatást) és gazdag táptalajt jelent a potenciális kórokozók számára.

A szexuális aktus a hüvelynyálkahártya sérülését okozhatja, és könnyen hüvelyfertőzés alakulhat ki. Még a szexuális úton terjedő betegségek hiánya esetén is a lúgos vegyhatású ejakulátum növeli a hüvely pH-ját, és gyulladásos anyagok felszabadításával megváltoztathatja a hüvely védekezőrendszerének egyensúlyát, amelynek lényege a savas környezet biztosítása.

Új lehetőség a hüvelyi és húgyúti fertőzések kezelésébenA mindennapi orvosi gyakorlatban komoly problémát jelentenek a okozta húgyúti- és hüvely- fertőzések. A különböző ok miatt létrejövő hüvelyviszketés, hüvelyfolyás sok nő mindennapi életét keseríti meg. A célzott antibiotikus kezelés ellenére gyakori a visszatérő hüvelygyulladás. A kezelés dilemmája az, hogy az antibiotikumokkal a kórokozó többé-kevésbé elpusztítható, de egyúttal a hüvely védekező képessége is csökken. Ma már tudjuk, hogy az egészséges hüvelyflóra fenntartása alapvető jelentőségű a hüvely- és vizeletelvezetési rendszer működésének fenntartásában.

A védekezésben alapvető szerepet játszanak az úgynevezett „jó baktériumok” (probiotikumok) a hüvelyi lactobacillusok. A hüvelyi lactobacillusok egy védőgátat képeznek a gazdaszervek és a fertőző kórokozók között. A lactobacillusok tejsavat és különböző, a baktériumokat semlegesítő anyagokat termelnek. Amennyiben a lactobacillusok megfelelő számban vannak jelen, úgy a fertőzés veszélye csökkenthető, vagy megelőzhető. Milyen okok vezetnek a lactobacillusok számának csökkenéséhez és így a fertőzés veszélyének növekedéséhez, és hogyan lehet növelni a lactobacillus flórát?

A normális hüvelyflóra megbontását eredményezheti a széles spektrumú antibiotikumok alkalmazása (1-2 hónapra lényegesen lecsökkenti a lactobacillusok számát), a spermicid fogamzásgátló szerek lecsökkentik a hydrogénperoxidot termelő lactobacillus törzsek számát. Ezen kívül még számos tényező, például az intim higiénia eltúlzása is befolyásolhatja a hüvelyi védelmező mechanizmust.
Ugyanezek a negatív hatások befolyásolják a hólyag védekező rendszerének a működését, és így visszatérő hólyaggyulladást és egyéb kellemetlen vizelési panaszokat okozhatnak. Ma már számos tudományos vizsgálat bizonyította, hogy a hüvelybe juttatott bizonyos lactobacillus törzsek segítik a hüvely-, és a hólyaggyulladások kezelését, és csökkentik a visszafertőződés előfordulásának gyakoriságát.

Számos lactobacillus törzset vizsgáltak és került klinikai kipróbálásra. Ezek közül elsődlegesen a Lactobacillus casei-t tartalmazó hüvelykapszulákkal végzett vizsgálatok bizonyították előnyös hatását.

A Gynophilus - amely ezt a törzset tartalmazza - már Magyarországon is kapható készítmény.

A Gynophilus 14 db. Lactobacillus casei-t tartalmazó hüvelykapszulából áll.
Mikor javasolható a Gynophilus hüvelykapszula alkalmazása? Minden olyan esetben, amikor a cél a hüvely felbomlott védekező rendszerének a visszaállítása.

  • Higiénes szerek okozta hüvelyi panaszok
  • Antibiotikus kezelés alatt és után
  • Különböző hüvelygyulladások kezelésének kiegészítése, a visszatérő fertőzés megelőzése
  • Hüvelytampon okozta panaszok csökkentése

A GYNOPHILUS HÜVELYKAPSZULA ALKALMAZÁSÁVAL VISSZA LEHET ÁLLÍTANI ÉS MEG LEHET ŐRIZNI A HÜVELYFLÓRA EGÉSZSÉGES EGYENSÚLYÁT!

Prof. Dr Rákóczi István

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


A bakteriális hüvelyfertőzés

A bakteriális hüvelyfertőzés nagyon gyakori megbetegedés és különböző súlyosságú tüneteket okozhat. Mivel általában nem alakulnak ki a klasszikus hüvelygyulladás tünetei, ezért használatos a vaginitis helyett a vaginosis kifejezés e betegségre.

A hüvelyfolyás

A hüvelyfolyás (fluor genitalis) természetes jelenség, hiszen a hüvelyből élettani körülmények között is ürül váladék, amely kis mennyiségű, színtelen, áttetsző. A hüvelyváladék sűrűsége a menstruációs ciklus folyamán folyamatosan változik.

Viszkető hüvely

A viszkető hüvely komoly betegségek tünete is lehet. Sok nő próbálkozik otthoni kezelésekkel, azonban tekintettel arra, hogy a tünetet többféle kórokozó okozhatja, a diagnózis felállítása minden esetben szakorvosi feladat.

Uszodai fertőzések megelőzése

A jó idő megjelenésével lassan elindul a strandszezon, ebben az időszakban gyakrabban jelentkeznek hüvelyfertőzések, hüvelygyulladások, ezért a hölgyeknek különösen figyelniük kell a fertőzések megelőzésére és a hüvelyflóra védelmére.

Uszodai fertőzések megelőzése

A hüvely védekező rendszere összetett és hatékonyan védi a hüvelyt a fertőzésekkel szemben. A havonként jelentkező menstruációs vérzés megváltoztatja a hüvelyi pH-t (vegyhatást) és gazdag táptalajt jelent a potenciális kórokozók számára.