Gyakori kérdések

Hogyan épül fel a hüvelyflóra?

A hüvelyben különböző típusú baktériumok élnek; normál körülmények között a tejsavbaktériumok az ún. Lactobacillusok vannak jelen a legnagyobb számban. A tejsavbaktériumok tejsavat termelnek, amelyek a hüvely normál pH-értékének (pH 3,8-4,5) fenntartásáért felelnek. Többek között ez a savas közeg akadályozza meg a kórokozó baktériumok elszaporodását.

Miért fontos a hüvelyflóra egyensúlya?

Amennyiben a hüvelyflóra egyensúlya megbomlik, akkor a hüvelyben található potenciálisan káros baktériumok elszaporodnak, hiszen a tejsavbaktériumok száma lecsökken, a pH szint megemelkedik. A felborult hüvelyflóra különböző hüvelyfertőzésekhez, hüvelygyulladásokhoz vezethet.

Miért bomlik meg a hüvelyflóra egyensúlya?

Az egyensúly megbomlásának leggyakoribb okai: antibiotikumos kezelés, tampon használat, erős havi vérzés, túlzott higiéniás szokások, terhesség, menopauza, és hüvelygomba ellenei szerek ismételt használata.

Melyek az egyensúly megváltozásának tünetei?

A hüvelyflóra felborulásának tünetei: kellemetlen szag, rendellenes hüvelyfolyás és irritáció a gáttájékon. Tünete lehet még viszkető, égető érzés is.

Mi az a bakteriális vaginózis?

A bakteriális vaginosis, egy több-baktériumos betegség, amit nem kísérnek a gyulladásra jellemző jelek és gyakran tüneteket sem okoz. Hüvelybántalomnak is lehetne nevezni. A bakteriális vaginosis (BV) esetén a hüvely flórájának a zavara figyelhető meg. Az egészségesen főleg Lactobacillus (tejsavbaktérium) tartalmú hüvelyflóra összetétele a BV-ben jellegzetesen megváltozik, anaerob baktériumok szorítják ki a jótékony tejsavbaktériumokat. A kóros baktériumok közül többnek is sejtkárosító vagy immunvédekezést gátló hatása lehet. A megváltozott flóra okozza a jellegzetes tüneteket, valamint a hüvely pH eltolódást a semleges pH irányába (a normál hüvelyi pH 4,5 alatti). A normál flóra Lactobacillusai egészséges körülmények között gátolják kóros baktériumok elszaporodását, szabályozzák a flóra összetételét, védik Önt!

Hogyan fejti ki hatását a Gynophilus?

A Gynophilus hüvelykapszulában található 109 számú Lcr Regenerans® Lactobacillus casei rhamnosus, Döderlein baktériumot tartalmaz, amely a hüvelyflóra természetes alkotóeleme. Ez a baktérium megtelepedésével, tejsav termelésével, ezáltal pH csökkentéssel hozzájárul az egészséges hüvelyflóra fenntartásához és helyreállításához.

Mikor ajánlott használni a Gynophilust?

  • A hüvelyflóra egyensúlyának helyreállításához, helyi antibiotikum vagy gombaellenes kezelés után.
  • Hüvelyflóra egyensúlyának fenntartásához

Hogyan kell alkalmazni a Gynophilust?

A hüvelyflóra egyensúlyának helyreállításához:

Helyi hatású antibiotikum vagy gombaellenes szer használata után, vagy egy időben a szájon át szedhető antibiotikummal: 7 napig naponta 2x1 hüvelykapszula

Fenntartó 14 napos kezelés esetén naponta 1 hüvelykapszula ajánlott

Hogyan kell felhelyezni a Gynophilus kapszulát?

Használati útmutató

Használati útmutató

A Gynophilus kapszulát mélyen a hüvelybe kell helyezni. A könnyebb felhelyezés érdekében nedvesítse meg a kapszulát.

Hogyan kell tárolni a Gynophilus kapszulát?

25 °C alatt tárolandó

Előfordul-e mellékhatás a Gynophilus kapszula alkalmazásakor?

A Gynophilus alkalmazása során mellékhatás nem ismeretes.

Gynophilus kúra alatt szexuális életet lehet-e élni?

Igen lehet, azonban nem ajánlott óvszer, spermicidek és latex pesszáriumok használata a szakadás és a hatástalanság veszélye miatt.

Meglévő gombás fertőzés esetén Gynophilus kúra megszünteti-e a problémát?

Amennyiben gombás fertőzés gyanúja merül fel, forduljon szakorvoshoz, aki a megfelelő gyógykezelést előírja. Azonban kiegészítő terápiaként a Gynophilus kapszula alkalmazása indokolt, hiszen a felborult hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítása elengedhetetlen.

Antibiotikumos kúra mellett miért ajánlott a Gynophilust alkalmazni?

Akár helyi, akár szájon át szedhető antibiotikum esetén a tejsavbaktériumok száma lecsökken, így a hüvely pH-ja megemelkedik, ezzel ideális körülményeket teremtve a potenciálisan káros baktériumok számára. Az antibiotikum kúra alatt vagy után ezért eredményesebb a hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítása Lactobacillusok alkalmazásával.

Most Öné lehet!

Tippek egészsége megőrzéséhez.
Hová küldhetjük az ajándékot?


Az intim higiénia alapszabályai

A hölgyek egymás között gyakran megosztják a különböző sminkelési, hajápolási illetve bőrápolási problémáikat, tapasztalataikat. De az életük egyik legfontosabb területéről sajnos csak nagyon kevesen vallanak nyíltan.

A bélflóra és a terhesség alatti hízás

A spanyolországi Valenciában 50 várandós nő vizsgálata kimutatta, hogy a terhesség alatt túlzott súlyfelesleget felszedő nők bélcsatornájában több az Escherichia coli és kevesebb a bifidobaktérium, mint a normálisan gyarapodó nőkében.

A hüvely mikrobiológiája

A normál hüvelyflóra összetevői hormonálisan aktív felnőtt nő esetében: Lactobacillus (Döderlein pálcikák), koaguláz negatív Staphylococcusok, Staphylococcus aureus, Peptostreptococcus, Bacteriodes, Eubacterium, Veillonella …

Ki volt Albert Döderlein?

A gyarapodó immunológiai ismereteknek hála az 1890-es évek végén rájöttek, hogy egyes baktériumok jelenléte védelmet nyújt más ártalmasabb mikrobákkal szemben. Ilyeneket talált Döderlein a hüvely váladékában, később róla nevezték el.

A tamponhasználat szabályai

A modern tamponok a század elején jelentek meg és jelentősen fejlődnek továbbra is. A korszerű termékeket természetes anyagokból készítik, ám a fejlett technológiának köszönhetően már emberi kéz érintése nélkül.

A terhesség alatt szedett probiotikum

Finn kutatók arról számoltak be a British Journal of Nutrition hasábjain, hogy a probiotikus étrend-kiegészítés több mint 60%-kal csökkentette a terhességi diabetesz előfordulását és ezenkívül kevesebb túlságosan nagy magzat született.

Amit a hüvelyflóráról tudni kell

Szervezetünk természetes üregei általában nem csíramentesek, így a hüvely is baktériumtelepeknek nyújthat menedéket. A természetes körülmények között itt élő mikroorganizmusok azonban távolról sem veszélyesek …

A hüvelygomba okai

A gombás eredetű hüvelyfertőzés sajnos nagyon gyakori megbetegedés: statisztikai adatok szerint a nők háromnegyede legalább egyszer megtapasztalja. De vajon melyek az ilyen jellegű fertőzések kialakulásának okai?

A Candida gomba és a probiotikumok

A probiotikumok sokkal szélesebb területen alkalmazhatók és hasznosak, mint egyszerűen csak a bélrendszer egészségének javítása vagy az emésztés rendbe tétele: nagyon hatásosak a Candida albicans prevenciójában.

Candida gombás fertőzés

Az alábbiakban számtalan magyarázatot és kutatási anyagot gyűjtöttünk össze a probiotikumok prevenciós és reverzibilis hatásáról a candida esetében. Ezeket az anyagokat a világ legnevesebb egészségügyi íróinak munkáiból állítottuk össze.

Hüvelygomba kezelése otthon

Manapság egyre több nő küzd hüvelygomba-fertőzéssel, amely a hüvely környékén hirtelen jelentkező viszketéssel jár és amelyhez szeméremtesti égés, közösülési fájdalom is társulhatnak. De vajon mit lehet tenni házilag? Létezik otthoni gyógymód?